sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mrs. Darcy


Varpaat ovat aivan kylmät.

Sonja kiertää viininpunaista fleecevilttiä vielä hieman tarkemmin ympärilleen ja kiskoo villasukkia ylemmäs sääriin. Hän tarkastaa, että jalkaterät ovat varmasti kiedottu viltinmutkaan: siellähän ne, turvallisesti piilossa. Siitä huolimatta koleus jäytää varvasluita.

Hän kurottaa kätensä nojatuolin viereen sijoitetulle pienelle pöydälle, mutta sormien poimima muki on liian kevyt. Tee on taas loppu. Sonja rypistää kulmiaan tyytymättömänä ja kohottaa turhaan jo kylmenneen pinnan huulilleen. Ei millään jaksaisi nousta nyt, kun vilttikin on niin hyvin.

Olisipa joku, jota voisi pyytää tuomaan teetä, hän ajattelee apeana vilkaistessaan pientä yksiötään. Keittiönurkkauksen tiskipöydällä näkyy pari lautasta, mutta ne ovat molemmat hänen. Ikkunan alle sijoitetulla pöydällä on viikonloppu-Hesari, mutta sitä ei ole jaettu kenenkään kanssa. Sängynpäätyyn laskostetut vaatteetkin ovat vain ne, jotka hänellä oli aiemmin päivällä yllään. Nyt jalassa on villasukkien lisäksi pehmoiset olohousut ja yläosana kevyt neuletakki, kun työpäivä toimistolla oli vietetty asiallisessa hameessa ja kauluspaidassa.

Sonja korjaa vielä kerran viltin asentoa hartianseudullaan ja nojaa sitten päätään nojatuolin selkänojaan. Hän avaa Ylpeys ja ennakkoluulon kirjanmerkin kohdalta ja pakottaa itsensä keskittymään taas 1800-luvun englantiin ja kauniiseen rakkaustarinaan, jollaisesta hän saa vain haaveilla.

Omaa Mr. Darcya hän saa vielä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti